Efter endt journalistuddannelse på Aalborg StiftstidendeSiden 1999 Nordjyske Stiftstidende efter sammenlægning med Vendsyssel Tidende, Fjerritslev Avis og Løgstør Avis kom jeg i 1970 til dagbladet Information, hvor jeg var i 20 år. Primært som social- og sundhedsmedarbejder, men også med en større produktion af features og interviews.
Her skal især nævnes ’føljetonen’ om den narkoprostituerede Beth R. , som jeg interviewede hvert tredje år i perioden 1977-1990 og en sidste gang i 1997 til bogen Børn og den nye sociale arv .
Det er en unik beretning fra en bærer af en lang social arv med mange typiske fællestræk for hele den tunge restgruppe af ældre stofmisbrugere, der begyndte deres misbrug og afhængighed i 1960’erne. Det er en barsk historie, fordi livet har behandlet Beth voldsomt; en beretning fra helvedes forgård og om tilværelsen på bunden, der næppe kan ses for slammet. Et liv som paria og uden kærlighed – bortset fra den hun solgte.
Men det blev også til flere større features som 'Hyggens anatomi' fra 1988. Her tog jeg udgangspunkt i det meget danske begreb ’hygge’. Men hvad står det for og hvordan skal det forstås? Flere eksperter kommer i featuren med deres bud herpå.
I 'Brevet - en døende åndsform' fra 1989 var udgangspunktet, at med computere og sociale medier er det personlige brev som udtryksmiddel stort set forsvundet. Men hvad var det brevet kunne? Og (er)/var det en kunstform?
Featuren om Brevet blev også bragt i Arr - idéhistorisk tidsskrift i 1990. Såvel Brevet som Hyggen blev omskrevet som eksamensopgaver, da jeg senere læste retorik .
På Information var der så længe man passede sit daglige stof rige muligheder for få afløb for sin skrivelyst .
Informationstiden var turbulent med medarbejderdemokrati og fraktionsdannelser samt fra at være eneste kvinde på redaktionen til dannelse af basisgruppe – kun for kvinderne, som der efterhånden var kommet en del af.